Young Talent Development

Onze stappen bij Young Talent Development

Uw organisatie heeft de afgelopen jaren met succes nieuw personeel geworven. Tegelijkertijd is door de marktomstandigheden het verloop hoger dan gewenst. In een ideaalscenario kunnen young professionals juist binnen de organisatie zelf doorgroeien om zo ook met de organisatie een eigen DNA te creëren. Door de behoefte aan het binnen houden van jong talent, zal de behoefte ontstaan dit natuurlijke proces extra te stimuleren. Met een goed aansluitend programma van werving, selectie, training en coaching in combinatie met de juiste werkomgeving bij uw organisatie kunnen we de groei van de organisatie een positieve boost geven. Op maat kunnen wij Young Talent Development voor u inrichten. Wij kunnen dit op maat samenstellen. Een voorbeeld van een stappenplan is:

  1. Hunting. De kandidaten wordne door ons gerecruit. Daarna stellen we de kandidaten voor volgens de reguliere interne sollicitatieprocedure.
  2. Start. De nieuwe medewerker start volgens het reguliere inwerktraject van uw organisatie. 
  3. Centraal thema: Persoonlijke ontwikkeling: Kweekel verzorgt een eerste intervisiemoment om leerdoelen & ambitie te bepalen. Daarna zal de nieuwe medewerker deelnemen aan de driedaagse sessie Persoonlijk Leiderschap & Succesvol Functioneren. Tijdens deze training zullen de deelnemers expliciet met andere professionals van andere organisaties training volgen om zo ook van en met andere organisaties te leren.
  4. Centraal thema: Proces bepaling. Kweekel initieert een tweede intervisiemoment met de kandidaten.
  5. Centraal Thema: Strategisch Sales Management. De deelnemer volgt een tweedaagse sessie Sales Excellence. Deze sessie zullen wij aanpassen aan de groep van talenten die wij van uw organisatie werven en op maat intern verzorgen. 
  6. Centraal thema: keuze tussen Resultaat Gericht Organiseren en Managen of Digital Leadership. In een derde intervisiemoment met kandidaten bespreekt Kweekel de verdere ontwikkelbehoefte. Op basis daarvan zal de deelnemer een visievormende of een organisatievormende training kunnen volgen. In beide gevallen wordt leiderschap gestimuleerd en bereiden we de deelnemer voor op de toekomst.
  7. Eindpresentaties en certificering deelnemers. In een eind evaluatie met de HR-afdeling c.q. opdrachtgever zullen de deelnemers een certificering van het development traject ontvangen. Wij zullen deze sessie intern met de deelnemende kandidaten hebben. 

Interesse in een Talent Ontwikkel Programma? Neem contact met ons op!

Curiosity is essential for progress. Only when we look to worlds beyond our own can we really know if there's room for improvement.

Het harde werk wordt beloond voor de talenten van vandaag. Zij zullen verworden tot onze leiders.
Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.