Vind een kandidaat voor mij!

Bij het zoeken en vinden van een passend talent, voor een specifieke rol zijn er vier factoren waar wij een focus op hebben:

1. Technische & professionele expertise
2. Initiatief nemen & resultaten bereiken
3. Consistentie in belofte en resultaat
4. Match met de organisatiecultuur

 

''Kweekel Recruitment is voor ons onderscheidend succesvol in het voorstellen van kandidaten. Door zich zeer goed te verdiepen in ons bedrijf en wat voor ons belangrijk is bij een kandidaat, zijn ze in staat op alle facetten (kennis en kunde, competenties, houding & gedrag) de juiste match te maken. Het persoonlijke profiel dat van elke kandidaat wordt gemaakt geeft hierbij vooraf al een heel goed beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat. 
Hierdoor voeren we nooit gesprekken met kandidaten die qua persoon niet bij ons passen hetgeen ons een hoop tijd bespaart bij het selecteren van nieuwe medewerkers."
Flip Houtman, ondernemer en directeur Ventus Information Management
 
 

EXCLUSIEF BIJ KWEEKEL RECRUITMENT:

Omdat wij bij Kweekel training & begeleiding van professionals tot ons vak hebben gemaakt, kunnen wij de door u nieuw verworven medewerkers optimaal ondersteunen bij de eerste maanden in hun nieuwe rol. U draagt kennis over met betrekking tot uw inhoudelijke organisatie, wij gaan met de kandidaat aan de slag in de vorm van leiderschapsontwikkeling en managerial vaardigheden. Laat de kandidaat de beste Jump-Start maken met Kweekel!

Meer informatie over Kweekel Recruitment's Jump-Start

 

Avoid those who don't and surround ourselves with those who do.

Kweekel Recruitment heeft inmiddels met succes talenten gezocht van of voor Simac ICT Nederland, Rhodix, Zeelandia, Feedvalid, Graydon, KPN, Atos, Centric, Unit4, Ventus, Simac Electronics, RWG.