Vind een kandidaat voor mij!

Waarom wij?

Kweekel Recruitment is sterk in matching op een combinatie van hard skills, soft skills en ontwikkelpotentie. Elementen die niet door CV Scanners (al dan niet human) kunnen worden gemeten. Skills die door ons worden beoordeeld vanuit brede ervaring in assessment en recruitment, specifiek van management, sales en ICT professionals.
Bij het zoeken en vinden van een passend talent, voor een specifieke rol zijn er vier factoren waar wij een focus op hebben:

1. Technische & professionele expertise
2. Initiatief nemen & resultaten bereiken
3. Consistentie in belofte en resultaat
4. Match met de organisatiecultuur

U investeert geen onnodige tijd aan het beschrijven van profielen, het plaatsen van vacatures, het scannen van CV’s en spreken en selecteren van diverse kandidaten. U investeert alleen in een goede match 

No cure no pay of hybride.

Hierbij zullen wij geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening & risico de beste kandidaten voor u selecteren. Beloning op basis van resultaat heeft altijd onze voorkeur. En ja, dat is altijd tegen concurrerende tarieven. 

Jump Start traject.

Hierbij zullen wij de kandidaat de eerste zes maanden na selectie trainen in persoonlijk leiderschap. Doel is om de inzet en effectiviteit van de kandidaat vanaf het eerste half jaar direct te activeren en de binding met de nieuwe werkgever te te bekrachtigen.  

 

Avoid those who don't and surround ourselves with those who do.

Kweekel Recruitment heeft inmiddels met succes talenten gezocht van of voor Simac ICT Nederland, Rhodix, Zeelandia, Feedvalid, Graydon, KPN, Atos, Centric, Unit4, Ventus, Simac Electronics, RWG, BMW, Paralax.