Recruitment

Een combinatie van hard skills, soft skills en ontwikkelpotentie. Elementen die niet door CV Scanners (al dan niet human) kunnen worden gemeten. Skills die door ons worden beoordeeld vanuit brede ervaring in assessment en recruitment, specifiek van management, sales en ICT professionals.

U investeert geen onnodige tijd aan het beschrijven van profielen, het plaatsen van vacatures, het scannen van CV’s en spreken en selecteren van diverse kandidaten. U investeert in een goede match van een lastig in te vullen vacature. 

No cure no pay of hybride, waarbij wij geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening & risico de beste kandidaten voor u selecteren. Beloning op basis van resultaat heeft altijd onze voorkeur. En ja, dat is altijd tegen concurrerende tarieven. 

Jump Start traject, waarbij wij de kandidaat de eerste zes maanden na selectie trainen in persoonlijk leiderschap. Doel is om de inzet en effectiviteit van de kandidaat vanaf het eerste half jaar direct te activeren en de binding met de nieuwe werkgever te te bekrachtigen.  

 

Weak companies hire the right experience to do the job. Strong companies hire the right person to join their team.

Only the best talents will survive our assessments!
Innovators ignore the rules not out of contempt. They are simply more focused on their vision than the things that stand in the way.