Onze opdrachtgevers

Management posities vragen leiderschap, kennis van de manager's toolbox en in veel gevallen de juiste drive om van een team ook een topteam te maken. Dit dan bij voorkeur in combinatie met de juiste kennis van de branche of een vergelijkbare. Dit mag u ook van ons verwachten. Wij werken daarom voor opdrachtgevers in wie wij ons goed kunnen verplaatsen. Organisaties en opdrachtgevers die net iets meer verwachten, van zichzelf, van hun mensen en van hun business partners. We try harder, we aim higher. 

Een greep uit onze opdrachtgevers:
Ventus IT Professionals, BMW Nederland, Tjip Platform Designers, Ritense Business Process, Beekenkamp, Simac ICT Nederland, Flyct, Ausnutria, Ventus Information Management, Kapsch Group, Deliflor, BMW Dealer Support Centrum, Simac Electronics, Ventus Test Professionals, Rhodix, Agello, Simac Business Solutions, Network Innovations, Paralax, Tellindus, RWG, Zeelandia.

''Kweekel Recruitment is voor ons onderscheidend succesvol in het voorstellen van kandidaten. Door zich zeer goed te verdiepen in ons bedrijf en wat voor ons belangrijk is bij een kandidaat, zijn ze in staat op alle facetten (kennis en kunde, competenties, houding & gedrag) de juiste match te maken. Het persoonlijke profiel dat van elke kandidaat wordt gemaakt geeft hierbij vooraf al een heel goed beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat. Hierdoor voeren we nooit gesprekken met kandidaten die qua persoon niet bij ons passen hetgeen ons een hoop tijd bespaart bij het selecteren van nieuwe medewerkers." Flip Houtman, ondernemer en directeur Ventus Information Management

 

Integer en bekwaam: dit is wat u van Kweekel Recruitment kunt verwachten. Wilt u meer weten over ons aanbod?

Neem contact op met Kweekel Recruitment om de juiste kandidaat te vinden!

 

Good leadership is always human. It takes time and energy. It is hard work. Which is why good leadership is so special when we find it. 

LEAN of BELT's zijn belangrijk. Maar nog belangrijker is de persoon achter de methode. Leiderschap en managementvaardigheden om met de juiste methode het beste uit de middelen en de mensen te halen.
When we tell people to do their jobs, we get workers. When we trust people to get the job done, we get leaders.